Belföld

Több mint 50 millióból újult meg a Richter

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2013. 09. 11. 15:03

A beruházás során a filharmonikusok otthonának teljes nézőtere új köntöst kapott.

Az önkormányzat támogatásának köszönhetően, a nyári szünetben több mint 50 millió forintból alakították át a Richter Termet, így parkettával egységesítették a padlózatot, a régi székeket új, komfortosabb ülésekre cserélték, de többek között a légkondicionálót is korszerűsítették a létesítményben. A fejlesztés hamarosan elkészül, így a város vezetés képviseletében dr. Somogyi Tivadar, Fekete Dávid alpolgármesterek és Bolla Péter, kabinetfőnök látogatást tett az intézményben.

Csodálatos filharmonikus zenekarunk van, de egyedül csak a zenét lehetett élvezni az előadásokon, hiszen az ülőhelyek nagyon kényelmetlennek bizonyultak. Most azonban, ahogy beléptünk a terembe egy igazán attraktív látvány fogadott bennünket, ugyanakkor szembesültünk azzal is, hogy az oldalfalak is felújításra szorulnak, reményeink szerint a jövőben itt folytatjuk a felújításokat” – hangsúlyozta a kabinetfőnök.

A beruházások a kulisszák mögött folyamatosak. „Következő évben tervezzük a színpad renoválását is, ha minden jól megy, akkor a jövőbeni munkákkal egyidejűleg egy nagyon értékes orgona beépítésére is sor kerülhet” – fogalmazott Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója.

A szemlén az is kiderült, hogy az alpolgármesterek is rendszeres látogatói a filharmonikusok koncertjeinek, dr. Somogyi Tivadar például minden Brahms művet kedvel, de a klasszikusok darabjait is szívesen hallgatja a győri zenészek tolmácsolásában.

Nagyon örülök a mostani felújításnak, hiszen én magam is nagy rajongója vagyok a zenekarnak, különösen kedvelem a koncertszerű előadásaikat az operairodalom legjobb műveiből. Bízom benne, hogy a felújítással a fiatalabb generáció is szívesebben keresi majd fel az intézményt, hiszen nem szabad megfeledkezni arról, hogy itt nemcsak komoly, hanem könnyűzenei programok is vannak” – árulta el Fekete Dávid.

A jelenlegi munkálatokkal hamarosan végeznek a szakemberek, így az első, október 1-jei koncertre már minden készen áll arra, hogy tökéletesen induljon az évad.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Asian woman hand using mobile phone with online transaction application, Concept e-commerce and internet online investment
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.