Belföld

Budapesti tévék sötétülhetnek el holnap

tévéfoci (tévéfoci)
tévéfoci (tévéfoci)

Csütörtökön hangolják át a budapesti és csobánkai adótornyokat, ezeknek a vételi körzetében sok tévén reggel 8 és este 18 óra között nem lesz látható semmilyen műsor - közölte az Nemzet Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az áthangolások csak azokat érintik, akik szoba-, vagy tetőantennával, illetve set-top-boxszal vagy a digitális adások vételére önmagában alkalmas modern tévékészülékkel fogják a földi sugárzású digitális adásokat – írja a hvg.hu.

A szeptember 12-i, csütörtöki áthangolás a budapesti és a csobánkai adótornyok vételi körzetében élő tévénézőket érinti. Ezen a napon nem lesz látható semmilyen műsor reggel nyolc és este hat óra között, mert leáll a sugárzás az adótornyokban. Az adásszünet tehát nem jelenti sem az antenna, sem a tévékészülék, sem a set-top-box hibáját.

Az NMHH egy tájékoztató levélben és telefonon is értesíti a szükséges teendőkről azokat, akiknél az állami támogatás keretében szerelte be a vételi eszközöket. Az NMHH által beszerelt eszközök magyar nyelvű útmutatója elérhető a http://www.digitalisatallas.hu weboldalon is, ahol a http://www.digitalisatallas.hu/athangolas aloldalon alatt arról is tájékoztatást kaphat mindenki, hogy települése mikor lesz érintett a frekvenciacserében.

Ezenkívül a (06 80) 38 39 40-es, ingyenesen hívható zöld számon is lehet segítséget kérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik