Belföld

Ünneppel készülnek a hatvanadikra

Egész hetes programsorozattal,és rendhagyó rendezéssel készülnek a 60. Őszi Tárlatra Vásárhelyen.

A vásárhelyi Őszi Tárlat az ország legjelentősebb kortárs képzőművészeti szemléje, itt szerepelni különleges rangot jelent, mondta dr. Kószó Péter alpolgármester kedden Pogány Gábor kuráator szavait idézve.

Az idei táraltot az eddigiektől eltérően nem Pogány Gábor, hanem a Tornyai Múzeum igazgatója, Nagy Imre dirigálja, és reméli valami különlegeset fognak látni a látogatók. Az összeállítás már csaknem készen van, az ünnepélyes megnyitóra október 6-án délben kerül sor.

Vásárhely méltó rendezvénysorozattal készül az eseményre, jelentette ki dr. Kószó Péter. 4-én pénteken a Németh László Gimnáziumban idén is megrendezik a Diákok Őszi Tárlatát, bemutatják a Szalay Ferenc életútját felölelő kiadványt, este pedig Miklósa Erika ad koncertet a Református Ótemplomban.

Szombaton az Alföldi Galériában újranyílik a múzeum állandó kiállítása, Kezek Dicsérete címmel Ambrus Sándornál a Belvárosi Fazekasházban tartanak találkozót, a Szent István téren pedig Szent Hildegard szobrát adják át, melyet a testvérváros, Ulm ajánlott fel.

A tárlat vasárnapi megnyitója után, az aradi vértanúkra is emlékeznek, majd a napot a Ghymes együttes koncertje zárja. Emellett számos gyermek és színpadi produkcióval is készülnek a dr. Rapcsák utcán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik