Belföld

Újra bemehet a Parlamentbe Novák Előd anyósa

Országgyűlési Őrség (országgyűlési őrség)
Országgyűlési Őrség (országgyűlési őrség)

Ismét beléphetnek a képviselői irodaházba és az Országgyűlés épületébe a jobbikos képviselők személyi titkárai, a párt szakértői és meghívott vendégei.

Többé nem kell gyerekkel a kezében interpellálnia a Novák-Dúró-házaspárnak, miután a jobbikos asszisztensek és a párt vendégei újra beléphetnek a Parlamentbe. Így a kis Novák Bottyán János nagymamája is bejuthat, aki a belépők elvételéig rendszeresen pesztrálta a gyereket.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A Jobbik frakció képviselőit érintő korlátozó intézkedésre a földtörvény elfogadását megakadályozni szándékozó rendbontás okán került sor. Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke közölte: a házbizottság szeptember 4-i ülésén a Jobbik-frakció nevében Balczó Zoltán úgy nyilatkozott, hogy “akciójuk egyszeri, egyedi lépés volt, a jövőben mindezt nem kívánják gyakorlattá tenni, és az Országgyűlés előtt álló, a társadalom lényeges kérdéseit megoldani szándékozó feladatok érdekében nem kívánják fenntartani a feszült viszonyt a frakció és a házvezetés között”.

“Kövér László házelnök a bejelentést nyugtázva, annak jóhiszeműségében nem kételkedve, a korlátozás feloldásával kívánt hozzájárulni a képviselők munkájának nyugodt mederbe tereléséhez” – ismertette Szilágyi Zoltán.

Mint arról egy mai hírünkben már beszámoltunk, a Jobbik más területen is igyekszik moderálni a párttagok viselkedését, ezért Zagyva György Gyula jövőre abba is hagyja a parlamenti politizálást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik