Belföld

Tornaterem és menza nélküli egész napos iskola Hevesben

A pétervásárai általános iskolában még nem minden feltétel adott Hoffmann Rózsa álmainak megvalósításához.

Kitört a botrány a gyerekétkeztetés miatt Pétervásárán. A Heves megyei településen azért forrnak az indulatok, mert a helyi általános iskolában saját menzára már nem jutott pénz, a 384 diáknak pedig egy 30-40 fős, ideiglenes étkezőben kell(ene) megebédelnie.

A heol.hu beszámolója szerint a szeptemberi iskolakezdés óta elég nagy a káosz, ráadásul az egész napos iskola miatt sok gyereknek délután is van órája, szakköre, s ha elhúzódik az étkeztetés, úgy a kötelező foglalkozásokról késnek el.

Az intézmény vezetője, Végh István már tavaly jelezte az önkormányzatnak és a fenntartó járási tanfelügyeletnek, hogy megoldást kell találni a problémára, mert az iskola hiába pályázott saját étkezőre.

Az ügy miatt többször is üléseztek  a város képviselői és az illetékesek. Végül arra jutottak, hogy átmenetileg a városközpontban működő egyetlen, erre alkalmas vendéglátóhelyet, a Kakas Fogadó tulajdonosát kérik meg, hogy biztosítson legalább 100 gyermeknek lehetőséget az evésre.

Nem Magyarországon lennénk, ha nem merült volna fel néhány szülőben, hogy csak a jobb módú gyerekeknek jutott a fogadós ebéd, míg a többiek mehetnek az ideiglenes étkezőbe.

A körzetközponti szerepet betöltő iskolának egyébként tornaterme sincs. A heol.hu cikkét itt találja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik