Belföld

Jelentős szponzori támogatást kapnak a fehérvári sportklubok

penz(430x286)(2).jpg (pénz, milliomos)
penz(430x286)(2).jpg (pénz, milliomos)

Összesen közel 30 millió forinttal támogatja a nemzetközi színtéren érdekelt székesfehérvári sportklubokat a Bericap Hungary Bt.

A műanyag kupakokat gyártó cég az Európa Kupában induló Alba Fehérvár férfi kosárlabda-, az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-, az EHF Kupában érdekelt Fehérvár KC női kézilabdacsapatának, valamint a világ- és Európa-bajnokságokra rendszeresen versenyzőket adó Volán Fehérvár öttusa-szakosztályának nyújt támogatást.

A szerződések keddi aláírásakor Papp Dénes, a vállalat ügyvezetője kiemelte, hogy az összeg mértéke az eredmények függvényében magasabb is lehet.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta a stratégiai támogatás fontosságát, mert – ahogy fogalmazott – az nagymértékben segíti a város közösségteremtő törekvéseit.

Emellett ma aláírták a Városházán azt a támogatási szerződést is, melynek értelmében Székesfehérvár Önkormányzata egymillió forintot biztosít az Alba Liga lebonyolítására a Magyar Labdarúgó-szövetség Fejér Megyei Igazgatósága számára. A szeptemberben induló és jövő tavaszig tartó, újjászervezett amatőr kispályás labdarúgó bajnokságra 72 nevezés érkezett. A szerződés aláírást követően megtartották a liga sorsolását Nikolić Nemanja, a Videoton FC csatára közreműködésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik