Belföld

Győri kosarasok tragédiája: „Fel kell állni a padlóról”

Az UNI Győr elindul az Euroligában, amely november 7-én rajtol el. Az egész csapatot lelkileg és fizikailag is megviselte a baleset, ezért kölcsönjátékosokra lesz szükség.

A szombaton történt rémes tragédia az egész országot sokkolta. A kosármérkőzésre igyekvő UNI Győr csapata egy baleset következtében elveszítette a klub két meghatározó személyiségét. Tapodi Péter és Fűzy Ákos meghaltak a 85-ös főúton történt balesetben, mikor autóbuszuk egy személykocsival ütközött.

A klub honlapján olvasható, hogy a csapat és a hozzátartozók is nehezen dolgozzák fel az eseményeket, szinte még felfoghatatlan mindenki számára, hogy mi történt.

„Borzalmas ez a tragédia, egyszerűen ezt nem is lehet elhinni. Ilyenkor erősnek kell lenni, a családoknak támaszt kell nyújtani, de még én sem találom a helyemet. Mikor meghallottam, mi történt, egy ideig azt sem tudtam, hol vagyok” – olvashatók Fűzy András, szavai a balesettel kapcsolatban, aki az elhunyt Fűzy Ákos személyében unokatestvérét gyászolja.

„Nem tudom, hányszor kell még felállnunk a padlóról – tette fel a költői kérdést a klubvezető. – Persze a tavaly szezon közben történtek eltörpülnek emellett. Olyan csapat jött most össze, mely lehet, hogy fiatal, tapasztalatlan, de ambíciózus volt, rövid idő alatt kiváló közösséggé alakult. Ezt egyébként a pénteki, Sopron elleni meccs is bizonyította, hiszen csak négy ponttal kaptunk ki. Hiába vezetett az ellenfél már tizennyolc ponttal, a végére győzelmi esélyt teremtettünk magunknak.”

Nem hiába mondta Ákos, hogy eddig sikeres edző volt, most jó edző szeretne lenni. De ő eddig is az volt – olvasható a megemlékezés a klub weboldalán.

Mélyaltatásban tartják Burdi Szabolcsot

Fűzy András klubelnök a Digi Sport hétfői Reggeli Start című műsorában közölte azt is, hogy vasárnap két műtétet hajtottak végre, az egyiket a csapat gyúróján, Burdi Szabolcson, akinek az állapota kritikus, és mélyaltatásban van, a másikat pedig Kovács Krisztinán, aki várhatóan fel fog épülni.

Fűzy szerint a tavalyi bajnok, idén pedig ezüstérmes klub segítséget kap a nemzetközi szövetségtől, és kölcsönjátékosokat fog igazolni. A hazai szövetség pedig minden segítséget meg kíván adni a győrieknek ahhoz, hogy eredményesen szerepelhessenek a 2013-2014-es idényben. Annyi bizonyos, hogy a csapat elindul az Euroligában.

Így történt a baleset

Olvasói sztorik