Belföld

Kompolás Tápén: Ki viszi át a révészt?

24.hu
24.hu

2013. 09. 09. 16:02

Nem kér több támogatást, de rövidebb műszakot javasol kompromisszumként a tápéi kompot üzemeltető vállalkozó az önkormányzatnak. A labda most a város térfelén pattog.

Jusztika néni nem olimpikon, 71 évesen képtelen naponta 20 kilométert oda és 20 kilométert visszafelé bringázni. Tápén él, a Tisza túlpartján van a krumpli földje. Át kell járni kapálni és leszedni a burgonyát. Ha egy busz menne reggel és egy visszafelé este, akkor neki is az egész napot a földön kellene töltenie, vagy bicajra pattanhat, s felhajthat akár az autópályára is. Főként a mezőgazdasági szezonokban fordulnak komppal a traktorok is, sokaknak hiányozna az óránként közlekedő komp, amelyet az előbbiek miatt nem tud helyettesíteni a napi egy járatpár

Maradjon a komp, csak kevesebb átkeléssel

Kiélezett vita folyik már hosszú idő óta a közlekedést biztosítani köteles önkormányzat és a kompot üzemeltető cég között. A „révész” több támogatást kér, a város viszont buszjárat indításával váltaná ki a kompot. A vita a múlt heti városüzemeltetési bizottsági ülésen a tetőfokára hágott, akkor az üzemeltető SADARKOMP Kft. ügyvezetője kirohant az ülésről, mostanra írásban küldte el javaslatát a városnak.

Kombájn nem fér a buszra

Rövidebb időszakban működtetné a tápéi kompot Jaksa Sándor, ügyvezető. Szerinte lehetetlen vállalkozásra adja a fejét a város azzal, hogy busszal szállítaná azokat, akik eddig komppal jártak. A busz nem szállít kombájnokat, traktorokat, s nem fér fel több mázsa termény sem az utasszállítóra. Ezért nem megszüntetni kell a kompközlekedést, hanem legfeljebb csökkenteni azt az idő intervallumot, amikor működtetik a kompot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.