Belföld

Együtt-PM: Hibáztak a rendőrök Konyáron

magyar-román szurkolók (magyar-román, szurkolók, )
magyar-román szurkolók (magyar-román, szurkolók, )

Ha a rendőrség nem lép, a politikusok tesznek feljelentést.

A bukaresti román-magyarra tartó „szurkolók” álltak meg péntek délelőtt a konyári általános iskolánál, hogy némi ordítozással és garázdasággal (az iskola levizelése) keltsenek félelmet a cigány tanulókban.

A gyomorforgató eset részleteit akkor megírtuk, most az Együtt-PM színében politizáló Szabó Tímea jelentkezett közleménnyel, mely szerint az ügy kezelésénél hibáztak a rendőrök, ezért azonnali vizsgálatot és az elkövetők megbüntetését követelik.

„Az Együtt-PM mélyen elítéli a hétvégi konyári esetet, melynek során futballszurkolók egy része megtámadott egy általános iskolát, és 6-8 éves gyerekeket fenyegettek. A rendőrök ismét hibáztak, a szurkolók minden következmény nélkül távozhattak, Orbán Viktor és Balog Zoltán pedig ismét hallgatnak. Az Együtt-PM azonnali vizsgálatot és az elkövetők megfelelő megbüntetését követeli! Amennyiben nem indult rendőrségi eljárás, úgy az Együtt-PM feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.”

Szabó Tímea, a közleményében arra figyelmeztet, hogy a hírek és a megszólaltatott tanúk nyilatkozatai alapján a szurkolók közösség tagjai elleni csoportos erőszakot követtek el, amely akár 8 év szabadságvesztéssel büntetendő. Szerinte a rendőrség időben a helyszínre érkezett, így megindíthatták volna az eljárást. „Ennek hiányában utólag meg kell hallgatni tanúként az iskola tanárait és a környéken lakókat, és az eljárást azonnal meg kell indítani” – mondja a képviselő.

A román-magyar után sem csillapodtak az indulatok, bár akkor nem hatéves gyerekeket, hanem védekezésképtelen vasúti kocsikat találtak meg a magyar “ultrák”. Igaz, az amortizációba a román kollégáik is besegítettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik