Belföld

Taréj a birkapörköltben

eszem
eszem

2013. 09. 08. 11:28

Más finom furcsaságot is láttunk az idei sóshalmi főzőversenyen.

Langyos őszi hétvége, kellemes környezet, pár összetartó baráti társaság és igazi házi hozzávalók, ennyi kell mindössze egy jó kis főzőversenyhez. Az idei sóshalmi összejövetelre hat csapat jelentkezett, és láttunk érdekes ételeket.

A pálinka elmaradhatatlan bográcsozás közben ezt eddig is tudtuk, de hogy a birkának taréja nőtt volna, olyat csak Varga Lászlóéknál hallottunk. Persze csak be akartak csapni minket, tanyasi kakas főtt a bográcsban.

Kecskemétiéknél babgulyás rotyogott, de nem a hagyományos. Hús csak csülök került bele, csipetkét nem használtak, a zöldséget pedig nem a szokásos kis kockára, karikára, hanem hosszú szeletekre vágva tették bele.

Imre Pál  az olvasókör korábbi elnöke disznót rakott a tűzre, és ahogy dukál, ahhoz külön bográcsban köményes krumplit főzött. Molnár Ernő elnök összefoglalta, három marha, egy kakas, egy sertés pörkölt valamint a babgulyás készült ezen a napon. A teli hason kívül oklevéllel és pezsgővel távoztak a résztvevők.

Még több fotó a Vásárhely24 Facebook oldalán!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.