Belföld
Honvedelmi-Nap-Szekesfehervaron(960x640).jpg (Honvédelmi Nap Székesfehérváron)

Katonák a civilekkel

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán

2013. 09. 07. 16:09

Ma van a Honvédelem Napja, ezért Székesfehérváron a Magyar Honvédség szárazföldi alakulatai kivonultak a Bregyóba, hogy bemutassák tudományukat.

Reggeli ébresztővel kezdett a székesfehérvári helyőrségi zenekar, amikor a Palotavároson végigmasírozva zenével csalogatták a Bregyó-közi Sportcentrumba a városlakókat. A hivatalos megnyitót Vargha Tamás honvédelmi államtitkár tartotta Domján László vezérőrnaggyal, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokával. A nyárias időben egyre többen látogattak a Bregyóba, hiszen már messzire hallatszott a katonazenekar koncertje, akik klasszikus könnyűzenéket adtak elő, de még inkább megnőtt az érdeklődés, amikor a Military Girls szép lányai kezdték meg műsorukat a színpadon.

A délelőtt során akadályversenyen és vetélkedőn mérték össze tudásukat középiskolás csapatok. De nemcsak katonásdi folyt a sportközpontban, hiszen a Zombori Együttes jóvoltából moldvai táncház is melegíttette a talpakat.

A közelharc mesterei ámulatot váltottak ki egyes nézőkből – az egyre nehezebb és gyorsabb feladatok tiszteletet ébresztettek. A tűzszerészek kutyáikkal mutattak be gyakorlatokat, de a legkisebbek a lánctalpas távirányítós robbanószerkezet begyűjtő eszközt csodálták meg. A díszelgőket mindig csodálattal nézik a civil emberek.

A harckocsikat, fegyvereket, legvadabb katonai eszközöket, szimulátorokat megcsodáló fiatalokat a honvédség emberei csalogatták egy rögtönzött katonai toborzáson.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.