Belföld

Vásárhelyre telepített menekültek riogatják a lakosságot

24.hu
24.hu

2013. 09. 06. 15:46

Vagyon elleni bűncselekményt és testi erőszakot is elkövettek a Bélacigány utcára telepített arab és afrikai fiatalok a közelmúltban.

Balog Norbert települési képviselő a pénteki vásárhelyi közgyűlésen napirend előtti felszólalásában jelezte, a Jobbik helyi szervezete több bejelentést is kapott, hogy a Szent Ágota Alapítvány Bélacigány utcai telephelyén működtetett menekültszállóján lakó fiatalok riogatják a lakosságot. A Vásárhely24 is úgy tudja, a nyáron négy – két arab és két afrikai – fiatal egy helyi lányt inzultált a belvárosban.

A képviselőnek adott válaszában Almási István polgármester elmondta, tudomása van az esetről, de a részletek ismertetésére felkérte a teremben tartózkodó dr. Rádi Norbertet, a vásárhelyi rendőrkapitányság vezetőjét.

Az alezredes hangsúlyozta, a helyzet nem olyan súlyos, ahogy a képviselő elmondta. Két ügy jutott a rendőrség tudomására, az egyikben még juniusban vagyon elleni bűncselekmény történt, az elkövető Vásárhelyről eltávolításra került. A testi erőszak pedig egy tettleges becsületsértés volt, abban a sértett nem tett feljelentést.

Lázár János a térség képviselője megkérte a polgármestert, írjon soron kívül levelet a témában Pintér Sándor belügyminiszternek, majd megjegyezte, két éve egyre növekszik a migrációs teher az országon, így egyre több a feladat a keleti határokon. Ez még nem elég, hiszen menekülttáborokat, a vásárhelyihez hasonló intézményeket csak a keleti országrészben létesítenek. Ezt nem tartja igazságosnak, ezért azt javasolja, új menekülttáborokat nyugat-dunántúli elegáns és kényelmes városokba telepítsenek a jövőben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.