Belföld

Felgyújtották a fél Csallóközt

Több községben is szalmakazlakat gyújtottak fel Dunaszerdahely közelében csütörtök este. Egy 35 éves férfit vádolnak a gyújtogatással.

Szalmakazlak égtek csütörtök estétől Nádasd, Bős, Medve, Nagymegyer, Padány kataszterében – írja a parameter.sk szlovák hírportál.

A tűzoltókat csütörtökön este fél hétkor riasztották először, a legutolsó esetről pedig este kilenc után kaptak bejelentést. Minden helyszínen szalmakazal, vagy takarmány jellegű növényi maradék kapott lángra. A nagymegyeri és a dunaszerdahelyi tűzoltók, valamint az önkéntes szervezetek közös erővel harcoltak a lángok ellen.

A dunaszerdahelyi tűzoltóság illetékese hozzátette, hogy a komáromi járásbeli Csicsó, Füss és Tany községek határában is hasonló tűzesetek történtek csütörtök este.

Az egyik helyszínen egy kandallókhoz használatos gyorsgyújtót találtak, s még csütörtök este elfogtak egy 35 éves férfit, akit gyanúsítható a szándékos gyújtogatással. A hírportál úgy tudja, hogy a férfi egy Mercedes típusú autóval jutott el a különböző helyszínekre. Az indíték egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik