Belföld

Savszivárgás a fürdőben: nyomozás indult

Egy 41 éves rábapatonai férfit gyanúsít a rendőrség a csütörtöki savszivárgás kapcsán. A győri élményfürdőből 14 embert szállítottak kórházba, közülük öt gyermeket kellett ellátni.

Nyomoz a rendőrség a győri élményfürdőben történt savszivárgással kapcsolatban, a strand egyik alkalmazottját gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy 41 éves rábapatonai férfi volt az, aki kevéssel dél előtt a gépteremben kénsavat és sósavat vegyített össze, aminek következtében klórgáz szabadult fel, majd a szellőzőrendszeren keresztül az élményfürdő zárt légterébe került.

A férfi ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Győri Rendőrkapitányság.

Dobos Viktória, a katasztrófavédelem megyei szóvivője korábban elmondta, mintegy százan voltak a fürdőben, amikor az alagsorban tárolt kén- és sósav gőze felszivárgott az uszodaszintre.

Tizennégy ember került az intézmény sürgősségi osztályára, közöttük öt gyermek. Két külföldi gyereket már hazaengedtek. Fogarasi Zoltán megyei vezető mentőtiszt ismertetése szerint a kórházba szállítás célja elsősorban a megfigyelés volt, de a gyerekek szervezetét jobban megviselik az ilyen esetek. Az ő állapotuk “valamivel súlyosabb”.

Alig egy órával a savgőzszivárgás után újranyitott a győri Rába Quelle élményfürdő – közölte a létesítmény általános igazgatója.

Horváth Cs. Attila az MTI-nek elmondta: a kiszabadult vegyianyag-gőzt, amely beszivárgott az öltözőkhöz, a tűzoltók kiérkezésének idejére már vízzel semlegesítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik