Belföld

Pénteken indul a Soproni Szüreti Fesztivál

A rendezvénynek ismét Sopron történelmi belvárosa, a Fő tér ad otthont. A korábbi évek hagyományainak megfelelően az esemény egy borokat és a pálinkát is felvonultató gasztronómiai fesztivál és egy kézműves kirakodóvásár keveréke lesz sűrű koncertprogrammal tarkítva.

Pénteken indul és vasárnapig tart az idei Soproni Szüret Bor- és Gasztronómiai Fesztivál, amely egyben a Kékfrankos Nyár záróeseménye is.

Borvidékhez méltóan az italok között a hegy leve kap különös hangsúlyt. A 21 résztvevő között lesz például az Iváncsics Pince, a Luka Pincészet, a Pfneiszl Bio Birtok vagy a Taschner Bor- és Pezsgőház, emellett megjelennek majd olyan feltörekvő fiatal csapatok is, mint például a Winelife Borászat.

Számos hazai sztárfellépőt ígérnek a programban a szervezők. Pénteken többek között a nemzetközi sikereket is elért Compact Disco szórakoztatja a kilátogatókat, vasárnap este pedig Varga Miklós fellépésével zárják a fesztivált. Napközben fúvószenekarok, hazai és külföldi néptáncegyüttesek és helyi zenekarok fellépése színesíti a műsort.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik