Belföld

Kijavították a bringások a köztévé riporterét

Többen is írtak már arról, hogy a Ma Reggel című műsor csütörtöki adásában milyen, finoman szólva nem professzionális módon kezelte Gulyás István riporter az elvileg a kerékpáros közlekedésről szóló interjút. A bringások ma közleményben reagáltak.

A köztelevízió vendége Kürti Gábor, a Critical Mass szervezője volt. Kürtit elvileg a Nagykörút kerékpározhatóságát elősegíteni kívánó tervezett intézkedések miatt hívták be a stúdióba, de az egész interjú valahogy félrecsúszott.

Íme:

A Magyar Kerékpárosklub Elnöksége pénteken közleményben reagált a Ma Reggel műsorára. Mint írják, mivel az interjúban nem esett szó arról, amiért Kürti Gábor elnökségi tagot behívták, ezért inkább leírják válaszaikat a köztévében el nem hangzott kérdésekre:

1. A jármű, amit az ember használ, NEM meghatározója identitásának.

2. A közlekedés nem egyenlő a gépjárművek haladásával, a közlekedés egysége az ember, az utas.

3. A közlekedés fejlesztésének, minősége javításának egyik hatékony eszköze a kerékpározás.

4. A kerékpáros közlekedés fejlesztése nem történhet magában, csak a teljes közlekedési rendszer fejlesztésének részeként.

A Magyar Kerékpárosklub Elnöksége hozzáteszi:

Szervezetünk szakemberei továbbra is örömmel állnak a sajtó rendelkezésére a kerékpáros közlekedés témakörében. Azonban nem kívánunk olyan mesterségesen gerjesztett viták részesei lenni, amelyeken magukat közszolgálatra méltónak tartó riporterek a bulvár újságírás legsilányabb hangulatkeltő eszközeivel operálnak, egymás ellen fordítva az egymásra utalt közlekedőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik