Belföld

Veszélyben a mindszenti csatornázás?

Lázár János államtitkár ugyanis az elhúzódó pályázatok kormány általi visszavételéről beszélt hétfőn. Mindszenten reménykednek.

Mint arról a Vásárhely24 kedden beszámolt,  az uniós források teljes kihasználása került veszélybe. Itt  az államtitkár külön kiemelte a mindszenti szennyvízcsatorna-beruházást.

Lázár kijelentette, a kellően nem felkészült és a finanszírozásban késlekedő pályázatokat a kormány visszavonhatja, akár százas nagyságrendben is, hogy új pályázókat találjon.

A Vásárhely24 megkereste Mindszent önkormányzatát, ahol megtudtuk 2012 áprilisában írták alá a támogatói szerződést – tehát ekkor kapott zöld utat a pályázatuk – majd az előírásoknak megfelelően választották ki a beruházás szereplőit. Az utolsó szerződést idén augusztus 8-án írták alá, így a kivitelező a szeptember 17-én átveheti a munkaterületet a városban.

A polgármesteri hivatal álláspontja szerint a lakossági befizetésekkel is jól állnak, az 80 százalékos, ami jobb mint az országos átlag. Azt megerősítették, kifizetés – pályázati összeg lehívás – még nem történt, de a beruházás olyan állapotban van, hogy az NFÜ által megszabott időn belül be tudják azt fejezni.

A mindszentiek napokon belül a mindennapokban is megtapasztalhatják, hogy kezdődnek a munkálatok – ígérték a polgármesteri hivatalból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik