Belföld

Tervezz köztéri alkotást a Dunakapu térre!

A pályázat célja olyan műalkotás, amely méltó arra, hogy Győr belvárosában, a Dunakapu téren köztéri alkotás formájában megjelenjen, miközben a városképet meghatározó esztétikai értékkel is bír.

A köztéri alkotás lehet szobor, emlékmű vagy olyan turisztikai látványosság, amely innovatív módon (zenével, fénnyel stb.), akár játékos formában vonja magára a figyelmet.

Az alkotás elhelyezésének helyszíne: Győr, Dunakapu tér egykori Duna bástya előtti szakasza, a folyó felőli oldalon.

A köztéri alkotás anyaga, formája, színe tekintetében a pályázat felhívója nem tesz kitételeket, mivel a pályázati felhívás kizárólag téma vagy tematika javaslatra vonatkozik.

A pályázattal benyújtandó:

– a köztéri alkotás témájára tett javaslat, a témaválasztás indoklása, alátámasztása,

– a pályázat benyújtójának elérhetősége (email-cím, postai cím és telefonszám),

– egy lemondó nyilatkozat, amelyben pályázó kinyilvánítja, hogy a szerzői jogairól térítésmentesen lemond az önkormányzat részére.

A kültéri alkotás témájára tett javaslatokat szakmai zsűri bírálja el. A pályázaton való részvétel ingyenes, bárki pályázhat

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartja magának a jogot, hogy egyik pályázati témát se fogadja be, vagy a javaslat továbbfejlesztett/átdolgozott változatát valósítsa meg. Amennyiben pályázó konkrét témajavaslata valósul meg, úgy ő nettó 50.000 Ft díjazásban részesül.

Az azonos vagy hasonló témában érkező, ám elnevezésében eltérő javaslatok közül – megvalósítás esetén – a korábban beérkező pályázat beküldője részesül díjazásban. A pályázónak csatolni kell a pályázatához egy nyilatkozatot, amelyben vállalja, hogy a szerzői jogáról térítésmentesen lemond az önkormányzat részére, hogy az önkormányzat azt szabadon felhasználhassa / átdolgozhassa stb.

A pályázatokat 2013. szeptember 30. (hétfő) 16.00 óráig lehet beküldeni a következő email-címre: palyazat@gyor-ph.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik