Belföld

Nehezen parkol? Összecsukható autót mutattak be!

Az Armadillo-T nevű modellt dél-koreai mérnökök fejlesztették ki. Nemcsak a környezetvédelemre, arra is gondoltak, hogy miként férne el egy autó kisebb helyen, megkönnyítve ezzel a parkolást. A járművet egyszerűen összecsukhatjuk. Videó!

A járgány azért forradalmi, mert parkolás után akár alapterületének felére is „összehajthatjuk”. Elinduláshoz és paroláshoz persze szükség van a kocsi teljes terjedelmére, de a mérnökök így is megoldást várnak a konstrukciótól. A zsúfolt keleti országok utcáin ugyanis egyre inkább tűrhetetlen a hatalmas forgalom, így minden megspórolt méter számít.

Az autó még meglehetősen kezdeti stádiumban van, hiszen a közlekedésbiztonsági előírásoknak sem felel meg teljesen. Csomagtartójában minimális a hely, így utazni, vásárolni sem ideális, valamint maximális sebessége is csak 60 km/óra. A mérnököknek a bemutató után tehát még jócskán akad dolguk a prototípuson.

Az Armadillo-T egyébként elektromos motorral működik, s 10 perces töltéssel akár 100 kilométer távolságot is képes megtenni, ám a videót látva, télre nem biztos, hogy bevállalnánk vele akár egy mérföldes utazást is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik