Belföld

Nappal bosszantóak, éjszaka veszélyesek a bicikliút kráterei

Kátyúkkal, repedésekkel borított az Öreg-Kishomokra vezető bicikliút. A rutinosak már könnyedén kerülgetik az útakadályokat, egy, a környéken nem ismerős bringás azonban nagyot bukhat a város melletti, kivilágítatlan úton.

Hódmezővásárhely kétségtelenül kerékpáros, illetve kerékpáros barát város. Nemcsak a lakosság, a vezetés is elkötelezett híve, támogatója a kétkerekű közlekedésnek. A város bel- és külterületét több mint 60 kilométernyi bicikliút szeli át, melynek jelentős része az elmúlt években, évtizedben épült.

Úgy tűnik azonban, az útépítések, az új beruházások mellett nem kapnak akkora figyelmet a már meglévő, régóta használt és elhasznált utak. A különböző lakossági fórumokon vissza-visszatérő téma a kerékpárutak állapota. A kátyúk, a lekopott felfestések, télen a rájuk fagyott hó állandó beszédtémát szolgáltatnak a vásárhelyi embereknek.

Továbbá, hogy egy példát is hozzunk, említsük meg a 47-es mellett futó bicikliutat. Ez a közel négy kilométeres szakasz köti össze Öreg-Kishomokot a várossal. A megépítése kétségkívül indokolt volt, ugyanígy a karbantartása is indokolt lenne. Főképp azért, mert bár korántsem ez a legrosszabb út a városban közvilágítás nélkül a burkolat legkisebb repedése, egy apróbb gödör, vagy épp egy gondozatlan fa belógó ága is veszélyes lehet. Nem kell feltétlenül komoly balesetre gondolnunk. Elég bosszúságot okozhat egy defekt is sötétedés után, a semmi közepén, kilométerekre az otthonunktól. Hallottunk ilyenekről az ott élőktől szép számban, illetve egy-két veserázó bukkanót mi is megtapasztaltunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik