Belföld

Borünneppel zárul a szegedi fesztiválnyár

Bor tér Szegeden (Bor tér Szegeden)
Bor tér Szegeden (Bor tér Szegeden)

Idén már a harmadik alkalommal zárja a Bor tér Szeged fesztivál szezonját.

A nedűk mellett sajt, pálinka, kürtőskalács, lepény és számtalan egyéb finomság is kóstolható. A színpadokon népszerű zenészek előadásában jazz és folk zene szól majd, mely kiváló aláfestése a szép őszi napok hangulatának – mondta Licsicsányi Ilona, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója.

A rendezvény 18-án fél hétkor nyílik, mely előtt egy órával több száz népviseletbe öltözött táncossal kísért szüreti felvonulás indul a Széchenyi térről a Kárász utcán át a Dóm térig, ahol a zenészek és a néptáncosok már vidám szüreti mulatsággal várják a nézőket, táncolni vágyókat.

Az őszi bormustra idei kiállítása egy 1900-as évek derekán üzemelő, korhű szegedi kocsmabelsőt varázsol a Dóm térre. A kocsmában és a hozzá kapcsolódó plakátkiállításon kiemelt hangsúlyt kap a szikvíz, előállításának eszközei, története – melyet a szegedi Bánffi család neve fémjelez –, illetve a bor és a szóda sokszínű kapcsolata – foglalta össze a kiállítás megálmodója, Mód László néprajzkutató.

A bor tér egyik kapcsolódó programja a PowerTech ÁRKÁD Racing autós bemutató, melyre a Huszár Mátyás rakparton kerül sor szeptember 21-én. Az egész napos program kiváló autók felvonultatásával igyekszik megismertetni az érdeklődőket az autósport több szakágával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik