Belföld

A hőlégballont trombitaszó vitte a magasba

Ma megkezdődött a XIX. Velencei-tavi Nemzetközi Totálgáz Hőlégballon Karnevál, amely négy napon keresztül tart.

Bár a velencei nevet viseli a karnevál, mégis az első két nagy Székesfehérvárról indulnak a hőlégballonok. Csütörtökön és pénteken valamennyi felszállást a városból indítják: pénteken az első turnust reggel fél hétkor engedik a szélnek, körülbelül egy órán keresztül, majd este ugyanennyi időtartamban fél hatkor emelkednek fel a golyóbisok. Szombaton az Agárdi Parkerdő területéről vágnak neki az útnak légballonok, aztán ugyanezen a helyen rendőrségi, honvédségi bemutatókkal, kiállításokkal, helikopterezéssel, ejtőernyős ugrásokkal, sárkányrepülésekkel és helikopter show-val szórakoztatják a kilátogatókat. Szombat este fél hatkor ismét nekiindulnak a hőlégballonok a lemenő Nap fényének, hiszen az uralkodó szél dél-keletről várható. A szombat esti műsoron fáklyázással, Night Glowing Show-val, tűzijátékkal és utcabállal szórakoztatják az érdeklődőket.

Az utolsó karneváli felemelkedés vasárnap reggel fél héttől kezdődik, szintén az Agárdi Parkerdőben, majd délben hirdetnek ugyanitt eredményt.

A csütörtöki megnyitón a két felszálló hőlégballon egyikét trombitaszó hajtotta a magasba, hiszen kosarában a pilótán kívül egy zenész is tartózkodott, aki elragadtatva magát fújta harsonáját. A másik hőlégballon kicsit előbb szállt fel, mivel a pláza tetején erősebb volt a szél, és Sági István hőlégballon-pilóta és emberei már nem tudták a földön, pontosabban a tetőn tartani a felmelegedett golyót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik