Belföld

Több lábon áll Orbán leendő veje

Vállalkozó szelleműnek írja le a napi.hu a fiatalembert, aki szombaton elveszi a miniszterelnök lányát.

A gazdasági lap által felvázolt pályakép szerint az 1986-os születésű Tiborcz István tagja az E-OS Innovatív Zrt. igazgatóságának. Az energiahatékonyság javításával, az innovatív és zöld technológiákkal foglalkozó cég többségi tulajdonosa az E-OS Energiakereskedő Zrt., ami 76 százalékos leányvállalata a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt.-nek – írja a Céginfo.hu adatai alapján a napi.hu.

A vőlegény ugyanakkor ügyvezetője és egyszemélyes tulajdonosa a gazdasági tanácsadással foglalkozó IBC-Projekt Kft.-nek, amely márciusig Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. néven működött. A tanácsadócég nettó árbevételét tavaly 11,5 millió forintra növelte az előző évi 7,8 millióról, az adózott eredménye pedig 4,9 millióról mintegy 7 millió forintra bővült.

Tiborcz István „az egykor temetkezési és kegyeleti szolgáltatásokat nyújtó, ma már mezőgazdasági, gazdasági és máshova nem sorolt egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenységet” folytató családi cég, az ES Hungary Kft. többségi tulajdonosa – írja a napi.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik