Belföld

Gebrüder Weiss: 100 milliós beruházás Győrben

A vállalat a kiváló infrastruktúra és a város fuvaroztatói potenciálja miatt döntött a kisalföldi megyeszékhely mellett.

Július 15-én megnyitotta legújabb, sorrendben ötödik magyarországi telephelyét a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. A 100 millió forint értékű beruházás részleteit szerdán újságírók előtt ismertette a vállalat ügyvezető igazgatója, Thomas Schauer.

23 évvel ezelőtt Budapesten vetettük meg a lábunkat és azóta óriási fejlődésen mentünk keresztül. 2002-ben például Dunaharasztiban új terminálba költöztünk, majd 2008-ban megnyitottuk soron következő telephelyünket Hajdúböszörményben, három évvel később egy vegyesvállalattal gazdagodtunk Mosonmagyaróváron, idén pedig a győri csarnok építése az új mérföldkő az életünkben” – hangsúlyozta a Győr24-nek az ügyvezető.

A győri gyűjtőraktár küldetése elsősorban a régió termelővállalatainak piacra jutásának elősegítése. Másrészt viszont a beruházás időszerűségét alátámasztotta a magyarországi elektronikus útdíj bevezetése is.

Az új telephely 1500 négyzetméteren 1000 palettahellyel rendelkezik, és a kezdetekben 10 új alkalmazottnak biztosít munkalehetőséget. A fejlesztés szinte hónapok alatt megvalósult, alig pár hét alatt megtörtént a targoncák, a tárolóeszközök beszerzése és telepítése, az informatikai rendszer kiépítése is. A nyitás után azonnal elindították a kiszállításokat, két héttel a start után pedig a logisztikai szolgáltatás is üzemelt.

Augusztus 26-tól a nemzetközi szállításokat is megkezdtük, pár napon belül pedig elindul a komplett kiszállítás, mely direct line néven elérhető partnereink számára. A következő hónapban a prémium kategóriás lehetőségek közül is választhatnak a megrendelőink, mely magában foglalja a pontos határidővel járó teljesítést és a visszafizetési garanciát is” – árulta el portálunknak Jakabfy Gábor, a győri kirendeltség vezetője.

Thomas Schauer ugyanakkor kiemelte, hogy a hazánkban működő leányvállalat 7 százalékkal növelte árbevételét a megelőző év azonos időszakához képest, előzetes kalkulációk szerint pedig a 2012-es rekordot idén megfejeli a cég, a várható 11,5 milliárdos árbevételnek köszönhetően. „A Gebrüder Weiss bízik Győr fuvaroztatói potenciáljában, ezért akár már ősszel bővíthetjük a raktárkapacitásunkat, sőt saját gyűjtőjáratok indítását is tervezzük Szlovákia, Németország és Ausztria irányába” – tette hozzá az ügyvezető.

A több mint 500 éves múltra visszatekintő vállalat nemrégiben Grúziában is nyitott egy új telephelyet, de a Közel-Keletre és Kanadára is nagy hangsúlyt fektetnek. A cég világszerte 5250 munkatársával, 162 saját tulajdonú telephelyével Európa vezető szállítmányozási és logisztikai társaságai közé tartozik, melyet jelez az a tény is, hogy naponta több mint 3500 kamionnal vannak jelen az utakon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik