Belföld

Elfolyik a közvagyon

Vásárhelyen a Zrínyi utcán két közkút is van. Az egyiket rég elzárták, a másikból mindig folyik a víz.

Hétfőn, a Tarjáni Olvasókörben tartott fórumra érkezett lakossági bejelentés a Zrínyi utca végén található közkúttal kapcsolatban. A kutat sokan használják: a Bodzási úton közlekedők, a ki vagy bejáró horgászok, munkások, biciklis túrázók. Ők ráadásul sok szemetet is hagynak a környéken.

A kút karját kavicsokkal támasztják ki és úgy is hagyják, miután megszerezték a számukra szükséges vizet.

A Vásárhely24 információi szerint a vízmű emberei rengeteg kavicsot, összetört követ távolítottak el a kútból a fórum után. Azt már sokszor alig lehetett használni a sok beszorult törmeléktől.

Szerdán reggel le is festették a kutat. A környékbeliek szerint azonban ezzel a probléma nem oldódott meg. Most ugyan könnyebb vízhez jutni, de ha ismét kiékelik a kart, a drága víz addig folyik, míg valaki el nem állítja.

Megoldást jelentene, ha a kézi nyomót, lábbal kapcsolhatóra cserélnék, mint a Jókai utcán, esetleg egy odaláncolt vasradabot mellékelnének a kitámasztásra, amit könnyebb eltávolítani – vélte egy közelben lakó.

Pár száz méterre, a Száraz utca sarkán is van egy közkút, de az nem működik. Úgy tudjuk, a nyáron zárták el egy csőtörés miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik