Belföld

105 rendőrnek kezdődött meg a tanév

Zebra (zebra, )
Zebra (zebra, )

135 Fejér megyei iskola diákjaira vigyáznak kint és bent is.

Megkezdődött a 2013/2014-es tanév, amely nemcsak a diákoknak és a tanároknak, de az autósoknak is változást hozott a nyári szünet után, hiszen ilyenkor megnő a forgalom a közutakon, különösen az iskolák környékén.

Az egyenruhások tanítás előtt és után is vigyáznak majd a gyerekek biztonságára, különösen a gyalogátkelőknél. Fejér megyében összesen 102 iskola környékén vannak jelen a járőrök a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel együtt.

Kaposvári Károly r. alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, augusztusban a közlekedési szakemberek felmérték, hogy mely intézmények a frekventáltak közlekedési szempontból, így ezeken a helyeken lesz a legtöbb egyenruhás.

A rendőrök nemcsak az iskolán kívül, hanem magukban az intézményekben is jelen vannak. Ők azok, akikhez a diákok, a tanárok, illetve a szülők is bizalommal fordulhatnak különböző problémáikkal. A „rendőrnénik, rendőrbácsik” rendszeresen bűn- és balesetmegelőzési előadásokat tartanak a diákoknak.

Illés Mihály r. alezredes, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára tájékoztatta arról a Fehérvár24-et,hogy Fejér megyében 125 általános- és 10 középiskolának van iskolarendőre. Ezt a feladatot Fejérben összesen 105 rendőr látja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik