Belföld

Füzetcsomagot kaptak ajándékba a győri elsősök

24.hu
24.hu

2013. 09. 03. 12:10

Az önkormányzat 1500 induló csomagot osztott ki az új tanév elsőseinek, összesen 2,5 millió forint értékben.

A győri önkormányzat az idén is ingyenes füzetcsomaggal segíti az elsősök iskolakezdését. Borkai Zsolt polgármester szeptember 3-án a Fekete Iskolában adta át a legkisebbeknek az induláshoz szükséges összeállítást.

Győrben már sok éves hagyomány, hogy az általános iskolák új diákjainak tanulmányait az önkormányzat ingyenes induló csomaggal támogatja.

füzetcsomag (füzetcsomag) (fotó: gyor.hu)

„Bár az idei évben már nem a város az intézmények fenntartója, nem kívántunk szakítani ezzel a hagyományunkkal.” – mondta el Borkai Zsolt polgármester, aki a Fekete István Általános Iskola kisdiákjainak személyesen adta át a többek között füzeteket, órarendet, iratgyűjtőt, rajzlapokat, számolókorongot, színes ceruzákat, festéket, ecseteket, ragasztót, papírcentit és radírt is tartalmazó csomagot.

„A füzetcsomaggal a családokat kívánjuk segíteni, hiszen az iskolakezdés amúgy is többletkiadásokkal jár. A város számára fontosak a diákok, és fontos az, hogy megfelelő körülmények között tanulhassanak, ezért áldozunk évről évre erre a támogatási formára is” – fejtette ki a polgármester.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.