Belföld

BKV-sok lassítják a forgalmat

BKV-s demonstráció (BKV-s demonstráció)
BKV-s demonstráció (BKV-s demonstráció)

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet ötven tagja kezdett forgalomlassító sétát Budapesten a Blaha Lujza téren, így tiltakozva 150 ember elbocsátása ellen.

A kirúgások elsősorban a buszvezetőket és a szerelőket érint. Az elbocsátásokat el lehetett volna kerülni azzal, ha a BKV az év elején létszámstopot vezet be, és a határozott idejű munkaviszonnyal rendelkező dolgozók szerződéseit nem hosszabbítja meg – idézi Nemes Gábort, a megmozdulást szervező Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete – Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ-KKDSZ) elnökét az MTI.

A demonstrálók fél napig járkálnak körbe a téren zebrától-zebráig, ezzel hívva fel a figyelmet a munkavállalókat ért támadásra. Nemes, Gábor az EKDSZ vezetője lapunknak elmondta, hogy a munkaidő vége után várhatóan sokkal többen lesznek, hiszen tegnap csak egy szakszervezettel sikerült megállapodnia a BKV-nak. Ennek értelmében a munkáltatók mindent megtesznek, hogy egyetlen dolgozó se kerüljön az utcára, de százötven embert mégis elbocsátanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik