Belföld

Veszélyes zebrák: rendőrök vigyáznak a diákokra

A tanévkezdés miatt Győrben is ugrásszerűen megnőtt a gyalogosforgalom az iskolába, óvodába igyekvő gyerekek miatt. Ebben az időszakban a balesetek száma is megugrik.

Az első tanítási napon rendőrök és polgárőrök segítették a biztonságos közlekedést az iskolák környékén Győr-Moson-Sopron megyében.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az oktatási intézmények környékén a hirtelen megnövekvő gyalogos és gépjármű forgalom miatt a gyermekek veszélyeztetettsége is nagyobb lesz. A tanulók életkori sajátosságaiból adódóan nyári élményeik hatása alatt vannak, a gépjárművezetők pedig elszoktak az iskolák közelében felerősödő gyalogos forgalomtól.

A figyelemfelkeltés érdekében a közterületen szolgálatot ellátó állomány az iskolák környékén fokozott figyelmet fordít a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, a gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítésére. A tanulókra leselkedő veszélyek elhárítása érdekében rendőrök felügyelik az intézmények bejáratánál az iskolakezdés reggeli és a tanóra befejezését követő délutáni forgalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik