Belföld

Veszélyes zebrák: rendőrök vigyáznak a diákokra

24.hu
24.hu

2013. 09. 02. 13:22

A tanévkezdés miatt Győrben is ugrásszerűen megnőtt a gyalogosforgalom az iskolába, óvodába igyekvő gyerekek miatt. Ebben az időszakban a balesetek száma is megugrik.

Az első tanítási napon rendőrök és polgárőrök segítették a biztonságos közlekedést az iskolák környékén Győr-Moson-Sopron megyében.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az oktatási intézmények környékén a hirtelen megnövekvő gyalogos és gépjármű forgalom miatt a gyermekek veszélyeztetettsége is nagyobb lesz. A tanulók életkori sajátosságaiból adódóan nyári élményeik hatása alatt vannak, a gépjárművezetők pedig elszoktak az iskolák közelében felerősödő gyalogos forgalomtól.

zebra (zebra, )

A figyelemfelkeltés érdekében a közterületen szolgálatot ellátó állomány az iskolák környékén fokozott figyelmet fordít a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, a gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítésére. A tanulókra leselkedő veszélyek elhárítása érdekében rendőrök felügyelik az intézmények bejáratánál az iskolakezdés reggeli és a tanóra befejezését követő délutáni forgalmat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.