Belföld

Fél napig nem lesz tévéadás Somogyban

digitalis-atallas(210x140)(1).jpg (digitális átállás, )
digitalis-atallas(210x140)(1).jpg (digitális átállás, )

Szeptember 3-án adóáthangolás lesz a Kab-hegyi, tamási és a kaposvári adótornyokon.

A digitális átállás első ütemében érintett területeken az adótornyok áthangolására szeptember 3-tól 24-ig kerül sor több szakaszban.

Az adók az áthangolás után más frekvencián fogják sugározni a tévéműsorokat, ezért a digitális adások vételére alkalmas készülékeket (tévék, set-top-boxok) is újra kell hangolni, hogy a megszokott tévécsatornáinkat láthassuk.

Az áthangolások csak azokat érintik, akik szoba-, vagy tetőantennával, illetve set-top-box-szal (vagy a digitális adások vételére önmagában alkalmas modern tévékészülékkel) fogják a földi sugárzású digitális adásokat.

Ez a Kab-hegyi, a kaposvári és a tamási adótornyok vételi körzetében élő tévénézőket érinti, ez Somogy, Veszprém és Tolna megyét jelenti. Reggel 8 és este 18 óra között elsötétülnek a tévéképernyők, mivel az adótornyokban erre az időre leáll a sugárzás.

Az adótornyok áthangolása és újraindítása után a televíziónézőknek újra kell hangolniuk a vételi eszközöket (televízió, set-top-box), hogy ismét láthassák a tévéműsorokat-írja közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér és Csongrád megye valamint Budapest teljes területén, emellett Vas, Zala, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Pest és Komárom-Esztergom megye jelentős részében már csak digitálisan foghatók a televíziós adások.

Az ország többi részén október 31-én kapcsolják le az analóg földfelszíni sugárzást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik