Belföld

Nem a TEK káderezte Ráhel násznépét

orban-rahel-es-viktor(430x286)(1).jpg (orbán ráhel, orbán viktor, )
orban-rahel-es-viktor(430x286)(1).jpg (orbán ráhel, orbán viktor, )

A jogszabályok alapján ezt a terrorelhárítók nem is tehetik.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) közleményben tudatta, hogy személyvédelemmel kapcsolatos munkáját a jogszabályok pontosan meghatározzák, így sem esküvőt, sem semmilyen más magánrendezvényt nem biztosít. A TEK a védett személyek, így például a kormányfő biztonságáért felel. A Terrorelhárítási Központ tehát nem ellenőrizte a kormányfő lányának esküvőjére meghívottak névsorát – tudatta a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztálya.

Előzőleg a témával a Bors foglalkozott. A bulvárlap információi szerint a meghívottakról alapvetően Ráhel és vőlegénye, pontosabban Tiborcz István apja döntött, majd szakemberek vizsgálták, van-e a listán szereplők között olyan, akinek priusza van. Ilyet nem találtak, de egy-egy fiatalkori „botlásra” fény derülhetett – a családok által ismert információk rendszerezése után –, mert volt, aki „fennakadt a szűrőn”. A Bors korábban azt írta, hogy a Sziget Fesztiválra is elkísérte a Terrorelhárító Központ (TEK) egyik embere a kormányfő lányait.

A TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztályának vezetője korábban a Blikknek a fenti hivatkozás alapján azt mondta: a kormányfő testőrei az eseményt ugyanúgy kezelik, mintha Orbán Viktor magánprogramon venne részt. Fodor Gergely akkor közölte: még azt sem tudni, kéri-e a kormányfő a biztosítást. Orbán Viktor dönthet úgy, lemond a védelemről.

Orbán Ráhel néhány napja megkérte a Fidesz sajtósait, esküvőjéről több információval ne szolgáljanak az újságíróknak. Korábban ugyanakkor nem a párttól szivárogtak a hírek, hanem magától a kormányfőtől. A sajtó csak találgatta, mikor lesz pontosan Ráhel esküvője, amelyet egyébként szintén maga a miniszterelnök jelentett be. Orbán Viktor először a Blikknek árulta el, hogy legidősebb lánya az oltár elé lép, majd a hvg.hu-nak azt is megírta, hogy azért nem megy szeptember 6-án Bukarestbe a válogatott meccsre, mert másnap lesz a lánya esküvője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik