Belföld

Kirándulj klasszikus mozdonnyal a Bakonyba Győrből!

Egy régi kor hírnöke, a NOHAB mozdony visz kirándulóvonatot magyarország legszebb vasútvonalán Győrből, egészen Veszprémig! Az utazás során más meglepetések és program is várja a kirándulókat!

Lassan elérkezik az ősz, s ezzel az év egyik legszebb időszaka is, mely főleg a természetjáróknak, kirándulóknak kedvez. Ehhez most egy különleges alkalom is társul, hiszen Győr és Veszprém között kirándulóvonat közlekedik.

Szeptember 21-én, szombaton a MÁV Nosztalgia Budapest-Győr-Zirc és vissza útirányon kiránduló különvonatot indít a Magas-Bakonyba, melyről Pannonhalmán, Vinyén, és Porva-Cseszneken is le tudnak szállni az utasok. Részletes útvonal és programterv a MÁV Nosztalgia honlapján található.

NOHAB mozdony. Fotó: Vági Gyula

Ezen a napon, 12:30-kor avatják fel Fodor Géza tagtársunk munkájának, és a Bakonyvasút Szövetség többi tagjának köszönhetően köszönhetően Gubányi Károly emléktábláját a Cuha-völgyi viaduktnál, melyet róla szeretnének elnevezni. Az ünnepségen a különvonatnak köszönhetően sok Budapestről érkező turista is jelen lehet.

A különvonatot várhatólag egy NOHAB mozdony vontatja, ami szintén hatalmas élményt kínál a vasútbarátoknak – közölte a Győr24-gyel Bödecs Baranbás, a Bakönyvasút Szövetség elnöke.

A különvonatban a Teddy Travel Utazó Mackó kiállítás közlekedik, melynek megtekintésére és programjára Zirc állomáson 11:30 és 15:30 óra között minden érdeklődő családot, kisgyermeket szeretettel várnak.

Délelőtt tizenegy órakor, pontosabban a különvonat beérkezése után Zircen is tartanak egy rövid megemlékezést, ahol a Zirci Országzászló Alapítvány kezdeményezésére az emlékezés virágait helyezik el Gróf Széchenyi István, első közlekedési miniszterünk emlékfájánál.

A zirci megemlékezésen résztvevők ezt követően felszállnak a 11:31 órakor Vinye felé induló menetrend szerinti vonatra, hogy részt vehessenek a Gubányi Károly emléktábla avatáson – tette hozzá Bödecs Barnabás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik