Belföld
útfelújítás (útszakasz, )

4 milliárdból újulhat meg Fejér megye úthálózata

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 08. 30. 10:06

Ha a terveket elfogadják, az országos átlagon felüli lesz az utak minősége.

A Fejér megyei közúti közlekedési projektekről csütörtökön egyeztettek a Megyeházán. A megbeszélésen részt vettek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felsővezetői is-írja a Fejér.hu.

A négymilliárdos projekt listáján olyan útszakaszok szerepelnek, amelyeknek forgalmi vagy baleseti szempontból kiemelten indokolt a felújítása. Ilyenek például a 81-es, a 811-es, a 6-os, a 63-as, 61-es, és a 7-es utak egyes szakaszai.

A nyugati elkerülő harmadik szakasza a meglévő 8-as főút folytatásaként Feketehegy városrészt fogja tehermentesíteni az átmenő forgalom alól. A közel 7 kilométer hosszú kétszer kétsávos főúton 8 közúti hidat építenének. Az útszakasz várhatóan 2016 nyarára elkészül.

A 62-es főút mellett fekvő Seregélyest egy új, kétszer egysávos, 10,5 km hosszú út segítségével lehet majd elkerülni. Itt három felüljáró épülne: a Sárosd-Seregélyes vízfolyás, a Dinnyés-Kajtori csatorna, valamint a Székesfehérvár – Pusztaszabolcs vasútvonal és földút fölött.

Hamarosan elkezdődik Mór-Pusztavám út felújítása is. A móri felüljáró körforgalommá alakításán már dolgoznak. A 81-esen felújítást terveznek Fehérvár és Sárkeresztes között, Magyaralmás térségében, a sörédi és a bodajki csomópontoknál és Móron a kiépítendő körforgalom előtt és után,illetve a megyehatárnál.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.