Belföld

Szélhámos „csatornatisztítók” Győrben

Pár perces munkáért a megszokott ár tízszeresét akarták elkérni a csalók. A kiszemelt áldozat azonban hívta a rendőröket.

Újra Győrben ügyeskedik az a csatornák tisztítására szakosodott társaság, akik a szokásos ár nyolc-tízszeresét számlázzák a néhány perces munkáért.

Szerda délután a győri Baross út egyik belső udvarában próbáltak meg rászedni egy üzlet alkalmazottját. Megpróbáltak aláíratni egy megrendelőt, mely szerint 2500 Ft/fm áron megtisztítják a csatornát. Csak azt felejtették el hozzátenni, hogy tíz perc alatt 40-50 métert képesek „megtisztítani”, két vödörrel, meg egy kefével. Nem jött be a trükk, nem jutottak pénzhez, az alkalmazott értesítette a rendőrséget.

„Senkinek nem ajánljuk, hogy kapcsolatba lépjen velük! A közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, Pannon-Víz-logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelő vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06 80 20 40 86 telefonszámon éjjel-nappal megteheti. Hibabejelentésnél az “igazi csatornatisztítók” mindig a bejelentőt keresik, név és telefonszám alapján – hívja fel a lakosság figyelmét a Pannon-Víz Zrt.

Gyanús esetekben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívó számokon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik