Belföld

Megújult a Királyok parkja

Királyok Parkja (Királyok Parkja)
Királyok Parkja (Királyok Parkja)

Véget ért a fejlesztés első üteme, még idén új fák is kerülnek a területre.

A Palotavárosi tavak melletti zöldterületen találjuk a Székesfehérváron eltemetett királyok életnagyságú fából faragott szobrait. A szoboregyüttes István király halálának 950. évfordulójára készült. Egy fafaragó csoport készítette el Géza fejedelem, Szent István, valamint az őt követő királyok szobrát, a park bejáratánál pedig egy gyönyörű székely kapu állt.Az „idő vasfoga” azonban ezeken az alkotásokon is nyomot hagyott.

„A Palotavárosban nagyon fontosak a meglévő zöldfelületek, ezért gondoltuk, hogy megújítjuk ezt a területet, amely így még inkább betöltheti közösségi tér szerepét. Eddig 8,2 millió forintot fordítottunk a 16 kopjafa felújítására, valamint a terület rendezésére. A munkálatok második üteme ősszel folytatódik”– mondta el a bejáráson Cser-Palkovics András polgármester.

A Királyok parkjának felújítására összesen közel 12 millió forintot fordít idén a város. Mint Bozai István városgondnok elmondta: az őszi időszakban – legkésőbb november 30-ig – a bevezető út melletti hársfákat pótolják, és a kopjafák közé további 14 fát ültetnek. Megvalósul a korábban itt állt székelykapu felújítása is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik