Belföld
jotekonysagi-fagyizo(960x640)(1).jpg (jótékonysági fagyizó, fagyi, )

Egymillió forint gyűlt össze a jótékonysági “fagylaltgyárakban”

Buthy Lilla

2013. 08. 29. 09:03

A bevételből hátrányos helyzetű gyerekek nyaraltatását támogatják.

A karitatív akcióban, az augusztus elseje óta eladott fagylaltokból összegyűlt bevételből száz felnőtt és gyermek utazhatott vakációzni: a budapestiek Balatonlellén, míg a balatoniak Sárváron és a fővárosban nyaralnak augusztus 20. és szeptember 1. között. Budapesten két helyszínen, Józsefvárosban és Óbudán, valamint Sárváron és Balatonlellén működött a jótékonysági fagyizó, ahol egy gombóc ára 180 forint volt.

A bevétel felét költik arra, hogy azok is nyaralhassanak, akik önerőből nem tudnának. A másik felét ugyancsak jótékony célra fordították: fizetést biztosítottak a “fagylaltgyárban” foglalkoztatott munkanélkülieknek és olyan egyetemistáknak, akik e munka nélkül nehezebben tudtak volna felkészülni a szeptemberi tanévkezdésre.Többen tandíjukat fizetik majd ki fizetésükből – tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

Jövőre várhatóan Balatonfüred is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz. A tervek szerint a füredi gyár nemcsak jótékonysági feladatokat látna el, hanem ingyenesen árképzési és vendégcsalogató információkkal is ellátnák a turizmusból élő lakosokat.

Céljuk, hogy megtartsák azokat a vendégeket, akik már legalább egyszer kíváncsiak voltak a füredi turisztikai attrakciókra. Az akcióba turisztikai, reklám- és vendéglátóiparban jártas szakemberek is bekapcsolódnak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.