Belföld

Beázott a viharban a veszprémi könyvtár

vihar(960x640)(1).jpg (vihar, )
vihar(960x640)(1).jpg (vihar, )

Beázás miatt átmenetileg bezárták az Eötvös Károly Megyei Könyvtárat Veszprémben, a nagy sár miatt pedig lezárták a nemrégiben átadott Veszprém-Nemesvámos kerékpárutat.

Kedd éjszakától szerda délelőttig jelentős mennyiségű csapadék hullott Veszprémben. A belvárosi vizeket elvezető Séd-patak vízszintje is magasan állt, ezért nem tudta fogadni a csapadékot, és visszaduzzasztotta a nagy csapadékelvezető rendszereket.

A belváros rehabilitációs munkálatai még tartanak, ezért a Kossuth utcában néhol megállt a víz, az új építésű területeken pedig, ahol a növényzet még nem vert gyökeret és nem tudta megfogni a földet, sárbemosások keletkeztek. Így történt az új belvárosi aluljáróban és a nemrégiben átadott Veszprém-Nemesvámos kerékpárúton – mondta az alpolgármester,Brányi Mária.

Az Index.hu-nak beküldött képen jól látszik, hogy gyakorlatilag tóvá változott az új, 150 millió forintból épített aluljáró.

A 8-as főút alatt átvezető aluljáróban jelentős mennyiségű sár gyűlt fel,ezért a kerékpárútnak ezt a szakaszát átmenetileg lezárták. Ugyancsak átmeneti időre lezárták az Eötvös Károly Megyei Könyvtárat is, mert beázott az épület.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik