Belföld

Tovább szépült a Sün Balázs Óvoda

Sun-Balazs-Ovoda-Gyor(1)(960x640).jpg (Sün Balázs Óvoda Győr)
Sun-Balazs-Ovoda-Gyor(1)(960x640).jpg (Sün Balázs Óvoda Győr)

A marcalvárosi intézményben 5 millió forint értékű fejlesztés valósult meg az utóbbi időben.

A nemrégiben átadott műfüves pálya után sem álltak meg a fejlesztések a Sün Balázs Óvodában. Szerdán ünnepélyes keretek között vehették birtokba a gyerekek az érzékelőpályával és ivókúttal gazdagodott udvart, mely új térkövet is kapott, köszönhetően az önkormányzat, és a Közösen a Gyermekekért Alapítvány támogatásának. A város 4,5 millió forinttal segítette a beruházás kivitelezését, még az alapítvány fél millió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy a picik biztonságosabb környezetben folytathassák szabadidős tevékenységeiket. „Igyekszünk figyelni az óvodáinkra, és igyekszünk forrást biztosítani a fejlődésükhöz. Ehhez kellenek partnernek a szülők, a pedagógusok, a vezetők és természetesen a gyerekek is. Úgy döntöttünk, hogy egy-egy intézményre nagyobb összegeket fordítunk, ez persze lemondásokkal jár, hiszen adott időszakban így, csak egy adott intézményt tudunk támogatni” – hangsúlyozta Páternoszter Piroska, az önkormányzat humánpolitikai főosztályának vezetője.

Minden szülő akkor érzi jól magát, ha gyermekét biztonságban tudja, ha egy tiszta, rendezett környezetben valósulhat meg a kicsik oktatása. Ehhez adottak a feltételek a Sün Balázs Óvodában” – ezt már Rózsavölgyi László, a városrész önkormányzati képviselője emelte ki beszédében.

Az óvoda 25 éves fennállása óta az eszközök és az akkor kiépített területek elavulttá váltak, így időszerű volt az udvar rehabilitációja. „Nagy öröm vezetőnek lenni a Sün Balázs Óvodában, hiszen a folyamatos beruházásainkkal esztétikus környezetet tudunk biztosítani a hozzánk járó 250 gyermeknek” – árulta el portálunknak Holle Zsuzsa az intézmény vezetője.

A létesítmény további tervei szerint, hamarosan a hátsó udvar átalakítása is elkezdődhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik