Belföld

Kísérleti jelleggel módosul az okmányiroda nyitva tartása

Szeptember 2-től minden hétfőn reggel 7 és este 7 között tart nyitva az Okmányiroda Hódmezővásárhelyen, valamint további változások is lesznek.

A vásárhelyi okmányiroda január 1-től már a Járási Hivatal alá tartozik, azóta egy változási folyamat indult el, mely 2014-ben ér véget mikor az okmányirodák kormányablakként működnek tovább. Ekkor majd reggel 8 és este 8 között két műszakos munkarendben várják az ügyeiket intézőket.

Addig hétfőnként 7 és 19 között lesz nyitva az okmányiroda, felmérendő a vásárhelyiek szokásait. Erről dr. Makó András a Járási Hivatal vezetője és dr. Égető Gábor vezetőhelyettes, az okmányiroda vezetője beszélt szerdán a Városházán. Erre azért is volt szükség, mert sok esetben eddig is, már reggel 7-kor ügyfelek várakoztak az ajtó előtt.

A további nyitva tartás szerint kedden és csütörtökön 8 és 16 szerdán és pénteken 8 és 12 óra között várják az ügyfeleket. Kérdésünkre Makó András elmondta, átlagosan elmondható hogy eddig a 8-9 a 11-13 óra közötti időpontok voltak a legzsúfoltabbak, míg 9 és 11, valamint 14 és 15 óra között kevesebben keresték fel ügyintézéssel az okmányirodát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik