Belföld

Hét szakma közül lehet választani

Egy évvel ezelőtt "Szakképzés mesterfokon" címmel 48 millió forintot nyert pályázaton a vásárhelyi HISZK intézményegysége, a projekt zárónapjának eseményeit szerdán délelőtt kezdték a Corvinban.

A tagiskolákban hét új szakma indult, új rendszerben a szakképzési törvény módosításai előtt egy évvel, Vásárhelyen, csaknem egyedülálló módon az országban. Az új szakképzési törvény szeptember 1-én lép életbe. Eddig három vásárhelyi középiskolában már kísérleti jelleggel elindult az új rendszer hét szakmacsoportban. Így hegesztő, pincér, mechatronikai technikus és a vendéglátásszervező-vendéglős, fehérnemű készítő és kötöttáru összeállító, gépi forgácsoló, és gyakorló fodrász szakmákban szerezhettek tapasztalatokat az ebben résztvevők.

Hegedűs Zoltán, a HISZK megbízott főigazgató, projekt szakmai vezetője elmondta, ez egy rövidebb idejű képzést jelentet, 3 év alatt tanulhatnak a nyolcadik után a diákjaik. A napon pályaválasztási börzét is tartanak. Akiknek megtetszik a hét szakma valamelyike, akár már szeptember elsejétől tanulhatja a vásárhelyi HISZK intézményeiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik