Belföld

Csőtörés miatt sárga a Nehru part

Épp a Duna melletti terület maradt víz nélkül, mert öregek a csövek.

Reménykeltően indult a tavasz a Nehru parton, ahová új kültéri bútorokat raktak ki, a gyepet rendszeresen nyírták, a szemetet is egész sűrűn összeszedték, így a nyár elején még rengetegen ültek-feküdtek ki a Bálna és a Petőfi híd közötti zöldbe.

Úgy tűnik, idén erre már nem lesz lehetősége, mert idén nincs többé zöld, legfeljebb sárga, az időjárás ugyanis teljesen kikészítette a Nehru part füvét.


Fotók: Berecz Valter

Megkerestük a területet karbantartó Főkert Zrt.-t, ahol elmondták, jelenleg is napi szinten takarítják a területet, ahogy a kertészeti tevékenységet is „a szakmai programban foglaltaknak megfelelően, a területre szabva” végeznek. Ezt a tevékenységet pedig napi szinten ellenőrzi a terület vezetője – közölték a cégnél.

Ebből mondjuk nem következne automatikusan, hogy a Duna parti terület augusztus végére kiég, a sárgaságot azonban a Főkert azzal magyarázza, hogy ugyan a Nehru part rendelkezik kiépített öntözőhálózattal, csak éppen nincs nyitva a vízcsap.

„Sajnálatos módon azonban a villamossínek alatt beérkező víz betáplálására kötött hálózat annyira elöregedett, hogy folyamatosan csőtörések vannak a föld alatt, melyek a felszínre nem törnek fel, hanem – vélhetőleg – a Dunába folynak a föld alatt. A nem megfelelően működő hálózat ezért jelenleg zárva van” – válaszolta megkeresésünkre Erdélyi Krisztina, a Főkert szóvivője.

A kertészeti cégnél egyébként úgy tudják, hogy a terület revitalizációjára a közeljövőben sor kerülhet és a park megújulása során új öntözőhálózatot is kiépítenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik