Belföld

Tanévkezdés : Corvin, Bethlen, NLG

Talán már kicsit a diákok is várják az új tanévet, mely egy hét múlva már javában dübörögni fog. Három vásárhelyi iskolában érdeklődtünk a kezdetekről.

Bethlen Gábor Református Gimnázium tanévnyitóját szeptember 1-én 16 órától tartják a református Ótemplomban. A intézményben 560 tanuló kezdi meg a tanévet, első nagyobb eseményük pedig több őszi osztálykirándulás lesz, tudtuk meg Maróti Mariann szabadidő-szervezőtől.

A Corvinban szeptember 2-án reggel 8-kor rendeznek tanévnyitót. A 2013-14-es tanulói létszámot még nem ismerik mivel még zajlanak a javítóvizsgák. Az iskola 756 tanulóval zárta a múlt évet. A szakmunkások beírása 28-án, a kilencedikesek pótbeíratása pedig 29-én lesz. A tanév első hete a 9-10 évfolyamnak tanulásmódszertannal indul, pénteken pedig mártélyi túrára indulnak, mondta el kérdésünkre Kissné Batonai Anna igazgatóhelyettes.

A Németh Lászlóban is szeptember második napján, de délután 5-kor rendeznek ünnepséget. 82 elős osztályosuk lesz, a hatosztályos gimiben 103 tanuló kezdi meg tanulmányait – közülük többen az előző évfolyamokat is ebben az intézményben töltötték. A legfontosabb évindító eseményként a hatosztályos gimnázium gólyatáborát, és a természettudományos labor építését emelte ki Seres Imre igazgatóhelyettes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik