Belföld

Háromszázmillió buszmegállókra

Európai uniós támogatással fejlesztették a helyi és helyközi autóbusz-közlekedéshez kapcsolódó infrastruktúrátSzegeden és nyolc környező településen – közölte Solymos László, a Tisza-parti város alpolgármestere kedden.

A 331 millió forintos beruházás, amelynek 95 százalékát fedezte uniós támogatás, 81 autóbuszvonalat és naponta 538 járatot érint – mondta a politikus a projektről tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette, az érintett vonalakon hétköznaponként mintegy 50 ezren utaznak Szegedre és vissza tanulni, dolgozni, ügyeiket intézni, és a fejlesztésnek köszönhetően kényelmesebben és biztonságosabban juthatnak el úti céljukhoz.

A beruházás során 93 autóbusz-megállóhelyet alakítottak ki, illetve újítottak föl, 48 utasvárót építettek, ezek közül a külterületen találhatókat napelemes világítással látták el, új buszfordulók és -parkolók készültek. A buszmegállók mellett kerékpártárolók és gépkocsiparkolók épültek. A projekt részeként összehangolt utastájékoztató rendszert is kialakítottak – sorolta a fejlesztés elemeit Solymos László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik