Belföld

Elkezdődött a Békatábor

Öt nap és számtalan kihívás a katonanövendékek előtt.

Második alkalommal rendezi meg a Bocskai István Lövészdandár a honvédelmi középiskolává alakult debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégiummal közösen a leendő katonanövendékek felkészítő táborát.

A speciális oktatás népszerűségének köszönhetően 75 fiatal vesz részt az ötnapos rendezvényen, amelynek célja, hogy szellemileg és fizikailag felkészítse a leendő növendékeket az elméleti és gyakorlati ismeretek befogadására.

„Mindannyiójuknak kitartást kívánok az elkövetkező napokhoz, remélem, hogy fizikailag és lelkileg is megerősödve kezdjük el közösen a tanévet az ország egyetlen honvédelmi középiskolájában!” – mondta Fekete András főhadnagy, a katonai oktatócsoport vezetője.

A Bocskai-dandár katonai oktatói gondoskodnak arról, hogy a táborozóknak ízelítőt adjanak a katonaélet mindennapjaiból: a hajnali ébresztőből, a katonai testnevelésből, az alaki foglalkozásokból, tereptanból, fegyverzetismeretből és persze a körletrendezésből. Az oktatók már az első napon megkezdték a „kiképzést”, hiszen öt nap alatt rengeteg kihívással kell majd megküzdeniük a gyerekeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik