Belföld

Film készül Máriás Ferenc életéről

Augusztus 20-án, életének 92. esztendejében elhunyt id.Máriás Ferenc, Mindszent nyugalmazott erdésze, lótenyésztő, Mindszent díszpolgára.

Kivételes és felejthetetlen egyéniség, ló, ember és sportbarát – így ismerte környezete. Életét a természetnek, családjának, barátainak önzetlen szeretettel adta. Több díjugrató bajnok versenyló tenyésztője, a lovas versenyek állandó lótulajdonos résztvevője, számtalan díj jogos és kiérdemelt tulajdonosa volt. Mindszent városa Életmű-Díjjal jutalmazta 90 éves korában. Máriás Ferencet hétfőn 10 órakor helyezték örök nyugalomra.

Életéről dokumentumfilm készül, tudta meg a Vásárhely24. Az anyagot még 2011 elején vették fel, a 6 órányi nyersanyagból idén őszre 75 perces filmet terveznek. Hosszas előkészítés után megkezdtük Máriás Ferenc életéről szóló dokumentumfilmünk forgatását. – olvasható az imagehdstudio.hu oldalon egy 2011-es bejegyzésben.  A 89 éves, Mindszenten élő Feri bácsi fantasztikus életúttal rendelkezik. 1922. február 22-én született és a hadifogságból regénybe illő módon megszökve főerdészként dolgozott nyugdíjba helyezéséig. Az azóta eltelt 30 év sem volt eseménytelen. Az állatok iránti szeretete, a lovak iránti rajongása, mely végig kísérte az életét, sok kalandba vitte és a kedvünkért 89 évesen is sokakat megszégyenítő módon ült fel a Felhő nevű lovára az első forgatási napunkon a film kedvéért. Jókedvűen meséli el életének történeteit a dokumentumfilmünkben, jó humorát igazolva és könnycseppeket csalva majd a nézők szemébe. A dokumentumfilm tervezett címe: Máriás Ferenc: Életem.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik