Belföld

Film készül Máriás Ferenc életéről

eszem

2013. 08. 26. 10:38

Augusztus 20-án, életének 92. esztendejében elhunyt id.Máriás Ferenc, Mindszent nyugalmazott erdésze, lótenyésztő, Mindszent díszpolgára.

Kivételes és felejthetetlen egyéniség, ló, ember és sportbarát – így ismerte környezete. Életét a természetnek, családjának, barátainak önzetlen szeretettel adta. Több díjugrató bajnok versenyló tenyésztője, a lovas versenyek állandó lótulajdonos résztvevője, számtalan díj jogos és kiérdemelt tulajdonosa volt. Mindszent városa Életmű-Díjjal jutalmazta 90 éves korában. Máriás Ferencet hétfőn 10 órakor helyezték örök nyugalomra.

Életéről dokumentumfilm készül, tudta meg a Vásárhely24. Az anyagot még 2011 elején vették fel, a 6 órányi nyersanyagból idén őszre 75 perces filmet terveznek. Hosszas előkészítés után megkezdtük Máriás Ferenc életéről szóló dokumentumfilmünk forgatását. – olvasható az imagehdstudio.hu oldalon egy 2011-es bejegyzésben.  A 89 éves, Mindszenten élő Feri bácsi fantasztikus életúttal rendelkezik. 1922. február 22-én született és a hadifogságból regénybe illő módon megszökve főerdészként dolgozott nyugdíjba helyezéséig. Az azóta eltelt 30 év sem volt eseménytelen. Az állatok iránti szeretete, a lovak iránti rajongása, mely végig kísérte az életét, sok kalandba vitte és a kedvünkért 89 évesen is sokakat megszégyenítő módon ült fel a Felhő nevű lovára az első forgatási napunkon a film kedvéért. Jókedvűen meséli el életének történeteit a dokumentumfilmünkben, jó humorát igazolva és könnycseppeket csalva majd a nézők szemébe. A dokumentumfilm tervezett címe: Máriás Ferenc: Életem.


vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.