Belföld

Egy óra alatt összefoghat Bajnai és Mesterházy

Bajnai Gordon (Bajnai Gordon)
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon)

Egy óra alatt létre lehet hozni az ellenzéki szövetséget, ahhoz csak még egy óra tárgyalás és jóindulat kell – jelentette ki Bajnai Gordon.

Ennek érdekében az Együtt-PM elfogadja Mesterházy Attilának, a szocialisták elnök-frakcióvezetőjének pénteken ismertetett, a 106 egyéni körzet felosztására vonatkozó javaslatát, és ezt minden további alkudozás nélkül tárgyalási alapnak tekintik.

Ha a szövetség létrejött, a közös miniszterelnök-jelölt személyét úgy kell kiválasztani, hogy a választók legszélesebb körének véleményét vegyék figyelembe – folytatta Bajnai Gordon. Ehhez egy gyors, olcsó, ellenőrizhető és kívülről nem manipulálható megoldást kell alkalmazni, az Együtt-PM emiatt egy rövid, mozgósító jellegű kampányt követő nagymintás közvélemény-kutatást javasolt pénteken.

Miután Mesterházy Attila arról beszélt, hogy közvetlenül is be kell vonni a választókat, az Együtt-PM kíváncsian várja az MSZP-nek azt a javaslatát, amelyik megfelel az összes felsorolt kritériumnak – mondta az Együtt-PM vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik