Belföld

A vásárhelyi diákok több mint fele ingyen kapja a tankönyvet

Egy hét múlva becsöngetnek Vásárhelyen. A városban 425 elsős, összesen pedig 4194 tanuló kezdi meg a tanévet.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Hódmezővásárhelyi Tankerületéhez tartozó iskolákban 2014 június 13-a, péntek lesz az utolsó tanítási nap ebben a tanévben. További újdonság az elsősök számára, hogy nekik már nem kell fizetniük a tankönyvekért, az állam ingyenesen biztosítja részükre a szükséges tankönyveket.

A többi évfolyamon rászorultsági döntenek az ingyenes tankönyvellátás mellett. Vásárhelyen 2660 gyermek kapja ingyen a könyveket

A 2013/2014-es tanévtől országosan már az 1. – 2, 5. – 6. valamint a 9. és 10. évfolyamon biztosított lesz a mindennapos testnevelés, amely Hódmezővásárhelyen nem új keletű dolog, hiszen 2005 szeptemberétől valamennyi évfolyamon működik a mindennapos testnevelés program.

Új elemként jelentkezik viszont 1. és 5. évfolyamon az erkölcstan illetve hit- és erkölcstan oktatás. 2016-tól az érettségi bizonyítvány megszerzésének előfeltétele 50 órás közösségi szolgálat teljesítése, amelyet érdemes már most, akár 9. évfolyamon elkezdeni. A középfokú oktatási intézmények a lehetőségekről folyamatosan tájékoztatást nyújtanak már ebben a tanévben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik