Belföld

SZIN-es ébredés

Bulizok-a-SZIN-en(960x640).jpg (Bulizók a SZIN-en)
Bulizok-a-SZIN-en(960x640).jpg (Bulizók a SZIN-en)

Mint a nagysikerű Másnaposok című film főszereplői, a Szegedi Ifjúsági Napok résztvevőinek egy része is "filmszakadás" után ébred a fesztivál után. Nekik igyekszünk segíteni képgalériánkkal, hogy újra emlékezni tudjanak az elmúlt napok kalandjaira.

Amikor arra ébred az egyszeri fesztiválozó egy idegen sátorban, hogy egy műanyag söröspohár nyomja az oldalát, a másik oldalára fordul és egy guminő karjaiban találja magát. A hajába túr, és békalencséket tapint ki a feje búbján. Zsebkendőt keres a zsebében, hogy megtörölje a kezét, mire egy LMP-s sörbontót talál ott. Ahogy nézegeti a kis szerkezetet, észreveszi, hogy egy telefonszám éktelenkedik a jobbkarján. Fogalma sincs kié a szám, ahogy azt sem tudja, miként került a farzsebébe egy jobbikos propagandafüzet. Csak ekkor látja, hogy “Victory shall be mine” feliratú póló feszül rajta, amilyen soha nem volt neki.

A lábára tekeredve egy vizes törülöző jelzi, hogy nem olyan régen a Tiszában is megmártózott, de amikor leszedi a lábáról, egy sárkányos tetoválás villan elő a vádlijáról. Remélem, lemosható – gondolja a fesztiválozó, majd kilép a sátorból, ahol azt látja, hogy már csak az sátor áll, amelyben ébredt. A Partfürdő üres, a fesztiválozók hazamentek. No, akkor épp ideje, hogy előről kezdjük az egészet, és rakjuk össze a képeket, mi is történt a SZIN-en az utóbbi öt napon!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik