Belföld

Figyelmeztetés: megjött az eső

esozes(1)(960x640).jpg (eső, esernyő, )
esozes(1)(960x640).jpg (eső, esernyő, )

Elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat nyolc délkeleti megyére a felhőszakadások miatt.

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat, és kis valószínűséggel, de heves záporok alakulhatnak ki Magyarország déli, délnyugati megyéiben – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon már borongós idő várható ismétlődő esővel, záporral, néhol zivatarral, a középső országrészben elszórtan valószínű záporeső, a déli részeken egy-egy zivatar, a Tiszántúlon ugyanakkor még több órát süt a nap. Éjszakára keleten is beborul az ég, és már ott is számíthatunk csapadékra, elszórtan zivatar kíséretében. A zömmel keleties szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében a szél viharossá is fokozódhat – írja a met.hu.

A hőmérséklet délután általában 22, 27 fok között alakul, de a nyugati határ közelében 20 fok alatt maradhat, illetve a Tiszántúlon 27 fok fölé is emelkedhet. Késő este 15, 22 fokra számíthatunk.

Az Időkép.hu radarképe szerint a front mögött nagyot esett a hőmérséklet, nyugaton mindössze 18-20 fokot mérnek. A front mostanában lépte át a Duna vonalát, folyamatosan halad kelet felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik