Belföld

Együttműködés az ETO és a Veszprém között

A két klub 2012-ben kötött egy három évre szóló szakmai együttműködést, amely lehetőséget biztosít a győriek NBI-es szintű utánpótlás csapatának az első osztályú szereplésre. Az elmúlt egy év tapasztalatai alapján a veszprémi klub augusztus 21-i közgyűlése tisztújítás során új elnökséget választott, és egy szorosabb együttműködés mellett döntött.

Ennek legfőbb oka az, hogy a veszprémi klub további szakmai és pénzügyi támogatáshoz juthasson.

A klub új elnöksége három tagból áll, elnöke Dr. Tenk Gábor, tagjai pedig Kiss Lajos, a Győri Audi ETO KC klubmenedzsere, és Barabás Árpád, a veszprémiek korábbi elnöke. A pénzügyi területen dolgozó Tenk Gábor évek óta segíti pénzügyi szakmai támogatással a győri, tavaly óta pedig a veszprémi klubot is. Célja a veszprémi klub anyagi helyzetének megszilárdítása, amelyben nagy szerepet szán a helyben formálódó üzleti közösségnek.

„Az elmúlt évben a fiatal csapat bebizonyította erejét a hazai első osztályban. Szeretnénk, ha ez a veszprémi vállalkozói szférában is bizalmat keltene, ezért az elkövetkező szezon során arra törekszünk, hogy közülük minél több támogatót tudjunk a csapat mellé állítani.” – hangsúlyozta ki Tenk Gábor, a klub új elnöke.

A csapat változatlan névvel: Veszprém Barabás Duna Takarék néven indul a 2013/14-es bajnokságban, a vezetőedző továbbra is Róth Kálmán, aki ezzel szilárd alapokon kezdheti meg csapatával a bajnoki mérkőzéseket augusztus 30-án, Dunaújváros ellen. A Magyar Kupán szerzett bronzéremmel pedig a KEK részvételt is kivívta a csapat, így az ősz során már nemzetközi megmérettetésben is része lesz a fiataloknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik